У Німеччині виділили 750 млн євро на вакцину проти коронавірусу

У Німеччині виділили 750 млн євро на вакцину проти коронавірусу

Клінічні випробування вакцини будуть проводитися у прискореному режимі

Вакцину вдасться створити не раніше середини 2021 року, вважають у німецькому уряді

Влада Німеччини затвердила спеціальну програму з розробки і налагодження виробництва вакцини проти коронавірусу Covid-19 вартістю 750 мільйонів євро.

Про це сказала міністр освіти і науки ФРН Аня Карлічек на брифінгу в Берліні.

Чиновник зазначила, що це найбільша на сьогодні сума, яку міністерство виділяє на подібні цілі і яка демонструє спроби уряду зробити все, щоб швидше мати в розпорядженні вакцину, яка є головною умовою повернення до відносно нормального життя.

Карлічек підкреслила, що треба залишатися реалістами і не чекати дива, але бути готовими до невдач. Вона також нагадала, що розробка вакцин завжди залишається дуже дорогою справою і займає дуже багато часу, але зараз ситуація виняткова, яка вимагає від усіх працювати в посиленому режимі, адже саме швидке надання вакцини якомога більшій кількості людей в усьому світі є «основним викликом взяття під контроль пандемії».

«Ми, як і раніше, виходимо з того, що вакцину вдасться створити не раніше середини 2021 року», - сказала міністр.

Вона зазначила, що клінічні випробування будуть проводитися у прискореному режимі, але в жорстких умовах для безпеки волонтерів. Планується також розширити можливості компаній, що спеціалізуються на виробництві медикаментів, і створювати нові. Коли почнеться виробництво, вакцину обіцяють поширювати як у Німеччині, так і за кордоном.

До слова, у Німеччині тестують українські медпрепарати проти Covid-19.

До слова, у Львові випробовуватимуть український препарат проти коронавірусу. «Біовен 10» створили на основі людського імуноглобуліну, він містить 52% IgG1, 32% IgG2, 7% IgG3 и 4% IgG4. Його виробляє компанія «Біофарма Плазма». Імуноглобулін G – клас антитіл, що складають близько 75% усіх антитіл плазми крові людини, найбільш ефективних проти вірусів, нейротоксинів та малярії.

Нагадаємо, що ізраїльські вчені Інституту біологічних досліджень та представники Міністерства оборони країни, які працювали над вакциною проти Covid-19, заявили про створення першого у світі препарату від коронавірусу. 

Також європейські вчені створили антитіло, що перемагає коронавірус

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: