У Німеччині зелені і вільні демократи можуть домовитися щодо оподаткування великих фірм

У Німеччині зелені і вільні демократи можуть домовитися щодо оподаткування великих фірм
Лідер ВДП Крістіан Лінднер

Домовленість політиків може спростити процес формування трьохпартійної коаліції у ФРН

В понеділок 23 жовтня представники Вільної демократичної партії (ВДП) і Союзу 90/Зелені (зелені), які є учасниками переговорів за участю ХДС/ХСС щодо формування правлячої коаліції, наблизилися до домовленості по питанню оподаткування великих транснаціональних компаній.

Як повідомляє Reuters, один із лідерів зелених Джем Оздемір позитивно відреагував на пропозицію ВДП щодо прийняття глобальних заходів для протидії уникненню сплати необхідного рівня податків великими транснаціональними компаніями. За словами Оздеміра він задоволений тим, що лідер ВДП Крістіан Лінднер виступив ініціатором обговорення такої проблематики, оскільки, для прикладу, Інтернет-компанії мають обкладатися справедливими податками.

До цього Крістіан Лінднер закликав до поглиблення співпраці на рівні ЄС і G20 у питанні необхідності змусити великі транснаціональні компанії платити більше податків. При цьому ВДП відома як прихильниця низьких податків для компаній на противагу зеленим. У інтерв’ю для Süddeutsche Zeitung лідер вільних демократів заявив, що він допускає збільшення податкового навантаження на такі компанії як Apple.

Тим самим з’явилася можливість для напрацювання спільної позиції по питанню оподаткування у рамках переговорів щодо формування трьохпартійної коаліції. При цьому, однак, між ВДП і Союзом 90/Зелені залишаються розбіжності щодо питання можливого збільшення витрат на інфраструктуру і охорону навколишнього середовища – вільні демократи виступають проти цього, в той час як зелені активно просувають подібні ідеї. За підрахунками ХДС/ХСС пропозиції ВДП і Союзу 90/Зелені щодо додаткових витрат і оподаткування можуть протягом чотирьох наступних років коштувати додатково до 100 млрд євро або в три рази більше чим може собі дозволити ФРН. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: