У ПАРЄ знайшли заміну Аграмунту

У ПАРЄ знайшли заміну Аграмунту
Віце-президент ПАРЄ Роджер Гейл

Найстарший віце-президент ПАРЄ виконуватиме обов'язки президента Асамблеї до виборів нового

Після відставки Педро Аграмунта з посади президента Парламентської асамблеї Ради Європи його обов’язки виконуватиме найстарший віце-президент Асамблеї Роджер Гейл.

Про це повідомляється на сайті ПАРЄ.

У повідомленні йдеться, що у листі Аграмунт сьогодні заявив про свою відставку в якості голови ПАРЄ.

Зазначається, що питання про відставку Аграмунта було призначено для обговорення на відкритті пленарного засідання в Страсбурзі 9 жовтня. Але після заяви президента ПАРЄ ця дискусія не відбудеться.

«Після його відставки найстарший віце-президент Асамблеї сер Роджер Гейл автоматично стає виконуючим обов'язки президента. Відповідно до правил ПАРЄ, він виконуватиме ці обов’язки до виборів нового президента на наступному засіданні», - повідомляє ПАРЄ.

Як повідомлялося, сьогодні Аграмунт подав у відставку.

Раніше депутат від БПП, член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко повідомив, що Аграмунт цього тижня буде відсторонений від посади.

Нагадаємо, політична група Європейської народної партії (ЄНП) у Парламентській асамблеї Ради Європи на зустрічі в червні більшістю голосів схвалила рішення про виключення зі свого складу президента асамблеї Педро Аграмунта

Виключення депутата з групи – крайній захід, що застосовується доволі рідко і лише в разі жорсткого конфлікту. В історії Асамблеї ще не було випадку, коли політична група виключала зі свого складу діючого президента.

Пізніше стало відомо, що віце-президент ПАРЄ Геогрій Логвинський має тимчасово замінити президента ПАРЄ.

Логвинський згодом пояснив, що заміщатиме президента ПАРЄ у разі, якщо той буде «недоступним».

В кінці червня група депутатів ПАРЄ зареєструвала в секретаріаті асамблеї пропозицію про припинення повноважень президента ПАРЄ Педро Аграмунта.

Читайте також інтерв’ю: «Віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський: Ми запустили процес імпічменту Аграмунта».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: