У парламенті Бельгії зареєстровано резолюцію щодо скасування санкцій ЄС проти Росії

У парламенті Бельгії зареєстровано резолюцію щодо скасування санкцій ЄС проти Росії
zn.ua

Від санкцій проти Росії страждають бельгійські аграрії

У парламенті Бельгії зареєстровано резолюцію щодо скасування санкцій ЄС проти Росії. Відповідний документ оприлюднено на сайті відомства, повідомляє «ТАСС».

«Запропоновано резолюцію, у якій федеральний уряд просять запропонувати Європейському Союзу скасувати санкції проти Росії», - сказано в описі.

Як повідомляється з посиланням на автора проекту резолюції депутата Альдо Каркассі, відразу після парламентських канікул слухання щодо цієї резолюції пройдуть у Комісії із зовнішніх справ Палати представників. «Її мета (резолюції, - ред.) - уповноважити уряд Бельгії виступити в Європейському Союзі на підтримку скасування санкцій проти Росії, від яких страждають бельгійські аграрії», - заявив він.

Нагадаємо, раніше Рада ЄС затвердила узгоджене раніше Комітетом постійних представників країн Євросоюзу рішення про продовження економічних обмежувальних заходів стосовно Росії на півроку, до 31 січня 2017 року.

Дане рішення обмежує доступ до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для 5 основних державних фінансових установ та їхніх дочірніх компаній, створених за межами ЄС. Крім того, накладено обмеження на імпорт і торгівлю зброєю, експорт товарів подвійного призначення для використання у військових цілях. Також обмежено доступ Росії до певних технологій і послуг, які можуть бути використані для розвідки та видобутку нафти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: