Колишні «регіонали» назвали фальшивкою автограф Манафорта у «амбарній книзі»

Колишні «регіонали» назвали фальшивкою автограф Манафорта у «амбарній книзі»

Екс-регіонали привели ряд аргументів на користь своєї думки

Колишні члени Партії регіонів вважають розписку Манафорта у «амбарной книзі» фальшивкою, пише «Країна» з посиланням на власні джерела в партії.

Народний депутат Сергій Лещенко заявив про те, що в п'ятницю буде оприлюднена нова партія документів з чорної бухгалтерії Партії регіонів, і виклав скрін нібито рядків в документах, що свідчить про те, що гроші з каси отримував радник кандидата в президенти США Дональда Трампа Пол Манафорт.

 

253603

Сергій Лещенко заявляє, що це - доказ отримання Манафортом 3,5 мільйонів доларів.

«Амбарна книга Партії регіонів. Нові документи. Пол Манафорт у тіньової бухгалтерії Януковича. Завтра перше будуть опубліковані копії сторінок про передачу коштів Манафорту. Приходьте в п'ятницю 19 серпня в 9:00 на мій брифінг в українському кризовий медіа-центр. На фото - розписка про передачу Януковичем Манафорту 3,5 мільйона доларів у 2012 році», - додав Лещенко підписом фото, опубліковане на його сторінці у Facebook.

При цьому видання цитує екс-регіоналів, які мали безпосереднє відношення до розподілу коштів, тож пише, що, на думку джерела, дана виписка є фальсифікацією і підробкою. Джерело аргументує це відразу декількома факторами.

По-перше, Пола Манафорта у Партію регіонів привернув особисто Рінат Ахметов. Тому фінансування цього контракту ніяк не могло здійснюватися через касу центрального офісу Партії регіонів, яка покривала, в основному, витрати на апарат, зарплати співробітників, оренду, бензин та інші поточні витрати.

По-друге, абсурдна сама сума в 3 468 693 долара. Якщо б мова йшла про контракті такого рівня, то в ній однозначно фігурувала б кругла сума. Крім того, неможливо уявити, як Манафорту відраховували б останні 93 долара або просили принести здачу зі 100.

По-третє, цей запис був зроблений однією рукою. Чоловік писав російською. Тобто, це був явно не особисто Пол Манафорт. В такому випадку, довести, що гроші йшли конкретно раднику Трампа неможливо. Навіть якщо вдасться встановити того, хто розписувався за цю суму (хоча його прізвище не вказана у відомості). І навіть якщо цієї людини вдасться затримати і допитати, і він дасть свідчення, що гроші передавав особисто в руки Манафорту, все одно ціна цими свідченнями, переконане джерело, приблизно дорівнює нулю, оскільки інші докази, крім його слів, навряд чи знайдуться.

І четверте - Пол Манафорт - громадянин США. Складно уявити, як він перевозить такий обсяг готівки, вважає співрозмовник ЗМІ. А сума в 3,5 мільйона доларів купюрами по 100 доларів потягнула б на валізу вагою до 35 кілограмів. Якщо Полу Манафорту і здійснювалися якісь виплати (нехай навіть і нелегальні), то вони йшли, швидше за все, через офшорні компанії, які видавалися готівкою в тих юрисдикціях, де він би міг їх легалізувати або витратити.

Тим часом у НАБУ підтвердили, що в списках імен, які фігурують у «чорної бухгалтерії» дійсно значиться колишній піарник Януковича, нинішній радник Дональда Трампа Пол Манафорт. Про це сказано на сайті бюро.

Зокрема, із переліку випливає, що на покриття витрат, які були пов'язані з цією людиною в період з 20.11.2007 виділили 12 млн. 700 тисяч доларів США. Востаннє Манафорт згадується в документації п'ятого жовтня 2012 року.

«Наголошуємо, що наявність прізвища Манафорта у «списках» не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже у графі одержувачів містяться підписи інших осіб. Досудове розслідування у даному виробництві продовжується», - сказано в повідомленні НАБУ.

Крім того, НАБУ опублікували фрагменти 22 записів, зроблених на 19 різних аркушах, у яких фігурує прізвище Манафорта.

Тим часом, американська преса стверджує, що голова передвиборної кампанії республіканця Дональда Трампа Пол Манафорт організував таємну операцію по лобіюванню в Вашингтоні Партії регіонів під час правління Віктора Януковича.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: