Партія Яценюка вимагає якнайшвидшого створення системи антикорупційного судочинства

Партія Яценюка вимагає якнайшвидшого створення системи антикорупційного судочинства

У «Народному фронті» вважають, що саме спеціальне антикорупційне судочинство має дати старт очищенню всієї вертикалі судової влади

Подальше реформування України неможливе без створення ефективної системи спеціалізованого антикорупційного судочинства. Про це заявляє партія «Народний фронт».

У заяві зазначається, що «НФ» «послідовно і найактивніше з усіх парламентських партій боровся за впровадження антикорупційних перетворень в Україні».

«Попри всі проволочки й саботаж з боку популістів, сьогодні практично завершене ухвалення законодавчої бази для реформи судочинства. Однак, залишається нествореним важливий елемент нового антикорупційного механізму. Подальше реформування країни неможливе без створення ефективної системи спеціалізованого антикорупційного судочинства», - переконані в «Народному фронті».

«Тисячі кримінальних проваджень проти корупціонерів, розпочатих ГПУ, НАБУ, СБУ, мають бути нарешті доведені до юридичного кінця. Лише рішення суду фіксує факт вини чи невинуватості обвинуваченого. Результати судового розгляду є вирішальним критерієм професійності й обґрунтованості слідства та всієї системи антикорупційних органів. Лише справедливий суд в антикорупційних справах гарантуватиме, що відповідні органи не займаються політичними переслідуваннями чи пустопорожнім само піаром», - зазначається в заяві.

У «Народному фронті» вважають, що саме спеціальне антикорупційне судочинство має дати старт очищенню всієї вертикалі судової влади. «Усі судді-«колядники» мають опинитися за гратами. Їм на зміну мають прийти нові судові кадри, дібрані вже за новою системою. І цей процес не можна затягувати – адже справедлива ефективна система правосуддя потрібна державі, обороні, бізнесу й громадянам. Потрібна «на вчора»», - підкреслюється в заяві.

«Народний фронт» вимагає створення робочої групи для напрацювання узгодженого проекту закону про антикорупційне судочинство і якнайшвидше внесення його до сесійної зали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: