У поліції повідомили, що вилучили в київському офісі Компартії

У поліції повідомили, що вилучили в київському офісі Компартії

Правоохоронці встановили осіб, які мали доступ до адміністрування сайту kpu.ua

Співробітники департаменту кіберполіції із залученням спецпризначенців КОРДу 19 липня проводять санкціоновані обшуки в офісі забороненої Компартії України та вилучають речові докази.

Про це повідомив «Українській правді» речник Національної поліції Ярослав Тракало.

Він заявив, що правоохоронці попередньо встановили ІР-адресу і місце розташування ресурсу з доменом kpu.ua, на якому було виявлено факти виготовлення та поширення комуністичної символіки, забороненої українським законодавством.

«В ході обшуків поліцейські виявили на комп’ютерах працівників офісу матеріали, які були поширені на сайті kpu.ua. За результатами проведення слідчих дій вилучається комп’ютерна техніка та змінні носії інформації, які будуть направлені на експертизу», – повідомив Тракало.

За його словами, також поліція встановила осіб, які мали доступ до адміністрування вказаного сайту.

«Цих громадян наразі опитують правоохоронці. За даними фактами розпочато кримінальне провадження за ч.2 статті 436-1 ККУ «Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів», – зазначив речник Нацполіції, додавши, що за вчинення цих злочинів загрожує покарання до 10 позбавлення волі з конфіскацією або без неї.

Нагадаємо, представники Компартії повідомили, що правоохоронці прийшли в їхній офіс з постановою про закриття сайту організації за розміщення фото першого секретаря ЦК Компартії України Володимира Щербицького.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: