У Польщі арештували чоловіка, який погрожував вбити Туска

У Польщі арештували чоловіка, який погрожував вбити Туска

48-річний зловмисник телефонував на екстрений номер Воєводського центру екстрених повідомлень

У Польщі арештували 48-річного жителя Гданська, який під час телефонного дзвінка на екстрений номер погрожував вбивством голови Європейської ради Дональда Туска.

Про це повідомила речниця Окружної прокуратури в Гданську Гражина Вавринюк.

За її словами, підозрюваного взяли під варту на три місяці.

Раніше речниця Міської комендатури поліції в Гданську Каріна Камінська заявила, що у понеділок 48-річний чоловік зателефонував на екстрений номер Воєводського центру екстрених повідомлень і пригрозив позбавити політика життя. Поліції вдалося встановити місце перебування чоловіка.

Зловмисника затримали у середу вранці у квартирі в Гданську. Поліція вилучила записи розмови, допитала свідків, а під час обшуку помешкання вилучила два мобільні телефони, з яких чоловік міг здійснювати дзвінки.

Нагадаємо, після вбивства мера Гданська Павела Адамовича стали надходити погрози на адресу представників державної адміністрації та політиків по всій Польщі. З вівторка поліція по всій країні затримала понад 20 людей у зв’язку із закликами у мережі до вбивств або актів агресії, а також тих, хто публічно насміхався зі смерті мера Гданська.

Нагадаємо, мер Гданська Павло Адамович помер в лікарні в понеділок після отриманих в неділю ввечері ножових поранень, які йому завдав на концерті 27-річний житель Гданська.

Зловмисник кілька тижнів тому звільнився з в'язниці, де він провів п'ять років за пограбування банків. Відомо, що у в'язниці у нього було діагностовано важке психічне захворювання.

Похорони Павла Адамовича відбудуться 19 січня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: