У Польщі оголосять національний траур через вбивство мера Гданська

У Польщі оголосять національний траур через вбивство мера Гданська

Павло Адамович помер в лікарні після отриманих в неділю ввечері ножових поранень

Фото: PAP

Дата похорону мера Гданська Павла Адамовича поки не названа

Президент Польщі Анджей Дуда прийняв рішення оголосити в країні національний траур у зв'язку з вбивством мера Гданська Павла Адамовича.

Про це Дуда повідомив в понеділок на брифінгу.

«Ми вирішили, що цей день (жалоби) буде в день похорону, який назве сім'я», - сказав президент Польщі. Поки дата поховання не визначена.

На брифінгу Дуда проінформував також про рішення відмовитися від проведення в Гданську у вівторок маршу проти насильства і ненависті, який був ініційований ним вранці, ще до смерті Адамовича.

Мер Варшави Рафал Тшасковскі в свою чергу вирішив оголосити в столиці Польщі три дні жалоби (з 15 по 17 січня) в пам'ять про загиблого мера Гданська. Увечері в понеділок у Варшавському кафедральному соборі пройде траурна меса.

Нагадаємо, Адамович помер в лікарні в понеділок після отриманих в неділю ввечері ножових поранень, які йому завдав на концерті 27-річний житель Гданська. Зловмисник кілька тижнів тому звільнився з в'язниці, де він провів п'ять років за пограбування банків. Відомо, що у в'язниці у нього було діагностовано важке психічне захворювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: