У Польщі опозиція змінила кандидата на президентських виборах

У Польщі опозиція змінила кандидата на президентських виборах
Чинного мера Варшави Рафала Тшасковського висунули кандидатом на виборах президента Польщі

Віце-спікер Сейму Малгожата Кідава-Блонська оголосила про своє рішення зійти з гонки за президентське крісло

Найбільша опозиційна політична партія «Громадянська коаліція» (KO) визначилася з кандидатом у президенти Польщі. Так, політсила висуває мера Варшави Рафала Тшасковського.

Про це повідомляє RMF24.

У п'ятницю під час засідання партії політики вирішували, кого обрати новим кандидатом в президенти замість Малгожати Кидава Блонської, яка оголосила про відмову від подальшої боротьби за президентський пост.

У партії було два претенденти на цю посаду - мера Варшави Рафала Тшасковського і євродепутата, колишнього міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського.

«Я радий повідомити вам в цей момент, що одноголосна рекомендація Національної ради «Громадянської платформи», представлена нашим партнерам по коаліції, - це рекомендація для мера Варшави Рафала Тшасковського», - заявив голова «Громадянської платформи» Борис Будка.

Нагадаємо, 10 травня в Польщі повинні були пройти президентські вибори. Однак через пандемію коронавірусу влада не змогла організувати голосування вчасно.

У результаті ДВК оголосила, що вибори не відбулися.

Раніше повідомлялося, що у Польщі хочуть скасувати вибори президента через коронавірус. Тоді правляча партія «Право і справедливість» внесла до Сейму проект змін в констиуцію, який передбачає продовження президентського строку Анджея Дуди до семи років і скасування президентських виборів, запланованих на 10 травня. 

Згодом голова Європейської народної партії, колишній прем'єр-міністр Польщі та президент Європейської Ради Дональд Туск закликав поляків не брати участь у президентських виборах, запланованих у країні на 10 травня.

На посаду президента Польщі претендують десять кандидатів, у тому числі чинний глава держави, кандидат від владної партії Право і справедливість Анджей Дуда.

Раніше стало відомо, що Туск підтримав опозиційного кандидата на виборах президента Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: