У Польщі відбили спрямовану на Україну хакерську атаку росіян

У Польщі відбили спрямовану на Україну хакерську атаку росіян

Однак загроза хакерських атак продовжує зростати

Міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що кіберексперти його країни успішно відбили вже третю атаку російських хакерів.

Про це він сказав в ефірі телеканалу TVP1.

«На щастя, Польща відбила їх, але загрози зростають щодня», - зазначив Мацеревич.

За його словами, ціллю останньої атаки були компанії в Україні, які також мають представництва у Польщі.

Одночасно уряд України закликав українських підприємців посилити кіберзахист своїх систем, оскільки очікується нова хакерська атака між 13 і 17 жовтня. Найімовірніше, атаку приурочено до Дня захисника Вітчизни, який в Україні святкують 14 жовтня.

Із відповідним попередженням виступила команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Напередодні Служба безпеки України також попередила про підготовку нової хвилі масштабної кібератаки на державні структури та приватні компанії.

Як відомо, США виділять Україні $5 млн на кібербезпеку.

5 жовтня український парламент ухвалив закон про кібербезпеку.

Нагадаємо, 27 червня хакери атакували низку українських банків, енергетичних і транспортних компаній, а також органи влади, заразивши комп'ютери вірусом-здирником Petya.A.

Також читайте: Глава кіберполіції Сергій Демедюк: Інструкції до модифікованого вірусу Petya.A писали російською мовою. Це доведений факт

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: