У Раді хочуть позбавити деяких нардепів доступу до держтаємниці

У Раді хочуть позбавити деяких нардепів доступу до держтаємниці
Дмитро Тимчук

Велике питання – кому і що розповідає Савченко, маючи як нардеп і член Комітету ВР з нацбезпеки та оборони доступ до даних усіх ступенів секретності в Україні, заявив Тимчук

Народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук вважає, що потрібно порушувати питання позбавлення доступу деяких нардепів до державної таємниці. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, коментуючи інформацію про контакти народного депутата Надії Савченко з ватажками бойовиків.

«Ситуація з Н.Савченко, коли її захисники клянуться, що вона контактує з ватажками бойовиків нібито з відома СБУ, а СБУ повідомляє, що вперше про це чує, змушує копнути глибше. Велике питання – кому і що розповідає Савченко, маючи як народний депутат і член Комітету ВР з нацбезпеки та оборони доступ до даних ВСІХ ступенів секретності в Україні», – сказав Тимчук.

Він зазначив, що проблема не лише в Савченко. «Взяти, наприклад, також члена комітету ВР В.Богуслаєва, який з російськими «партнерами» контактує частіше, ніж з колегами по Раді. Про що ці панове розмовляють із путінськими посіпаками? Чиї завдання виконують, маючи з огляду на депутатські повноваження вплив на всю сферу нацбезпеки і оборони нашої держави? Загадка», – написав Тимчук.

Він наголошує, що проблема в тому, що «українське законодавство не ділить народних депутатів на патріотів і «групу ризику», немає механізму позбавлення депутата доступу до держтаємниці і виключення його з комітету ВР». Тимчук звертає увагу на те, що навіть депутат-утікач, який втік з України, але не позбавлений мандата, має законне право звертатися в наші держструктури і отримувати секретну інформацію. «Чи варто говорити, наскільки це небезпечно, особливо в умовах війни», – зазначив він.

Тимчук переконаний, що це питання одразу в Раді не вирішити, бо все закінчиться криками про «політичні переслідування». «Необхідно для початку обговорення на рівні юристів. Буду звертатися до керівництва комітету ВР з проханням організувати таке обговорення якомога швидше», – повідомив Тимчук.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». 

Служба безпеки України не була попереджена Надією Савченко про поїздку до Мінська на зустріч із ватажками «ДНР» і «ЛНР».

Глава так званої ЛНР Ігор Плотницький заявив, що він і лідер самопроголошеної ДНР провели зустріч з Надією Савченко і обговорили з нею обмін полоненими за формулою «всіх на всіх».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: