У Раді очікують президента України перед голосування змін до Конституції

У Раді очікують президента України перед голосування змін до Конституції

У законопроекті пропонується ліквідувати Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищий господарський суд і Вищий адміністративний суд

Президент України Петро Порошенко ймовірно прибуде до Верховної Ради України де сьогодні нардепи голосуватимуть зміни до Конституції у частині судоустрою.

Наразі у сесійні залі відбувається презентація внесеного до ВР президентського законопроекту «Про судоустрій і статус суддів».

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко вніс на розгляд ВР законопроект № 4734 цим документом пропонується прийняти нову редакцію закону «Про судоустрій і статус суддів». У документі пропонується ліквідувати Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищий господарський суд і Вищий адміністративний суд. Також у Верховному Суді створюється Велика палата, яка розглядатиме юрисдикційні спори між касаціями.

Вищі спецсуди будуть ліквідовані протягом 6 місяців з дня набрання чинності закону.
Президент цим же законопроектом пропонує Раді створити Вищий антикорупційний суд і Вищий суд з питань інтелектуальної власності.

Крім того, пропонується створити місцеві окружні суди. Також створюються місцеві господарські та місцеві адміністративні суди. Місцеві суди є судами першої інстанції. Місцеві загальні суди розглядають кримінальні, цивільні, адміністративні справи та справи про адміністративні порушення. Місцеві госпсудів розглядають справи в сфері господарських правовідносин.

Місцеві адмінсуди розглядають справи адміністративної юрисдикції.

При цьому зазначено, що суди реорганізовуються законом, який в парламент вносить Президент після консультацій з Вищою радою правосуддя.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: