У Раді створять комітет з питань розвідки

У Раді створять комітет з питань розвідки

Комітет буде створено в рамках реформи парламенту

Після ухвалення закону про нацбезпеку в межах реформування Верховної Ради України буде створений комітет з питань розвідки.
Про це під час обговорення реалізації угоди про Асоціацію України з Євросоюзом повідомив спікер парламенту Андрій Парубій, передає «РБК-Україна».
«Ще одне питання, яке пересікається з реформою парламенту. Це створення комітету з питань розвідки в структурі Верховної Ради України», — зазначив спікер.
Як повідомлялося, Парубій підписав закон «Про національну безпеку та оборону України», після чого його передали на підпис президенту України Петру Порошенку.
21 червня Верховна Рада України ухвалила закон про національну безпеку.
Цей документ прописує розподіл повноважень і компетенцій органів сектору безпеки та оборони, а також передбачає, що видатки державного бюджету на оборонний сектор мають становити не менше 5% від запланованого обсягу ВВП.
У документі йдеться, що фундаментальним національним інтересом України є «інтеграція в європейський політичний, економічний, безпековий, правовий простір, набуття членства в Європейському союзі та НАТО».
Згідно з законопроектом, керівництво у сфері нацбезпеки здійснює президент, який є верховним головнокомандувачем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: