У Росії хочуть ввести свою криптовалюту

У Росії хочуть ввести свою криптовалюту

Росфінмоніторинг веде консультації із зацікавленими сторонами

У Росії планують ввести національну криптовалюту, скасувавши ходіння всіх інших. Передбачається, що її емісія буде регулюватися, емітенти - ліцензуватися, правила обміну - регламентуватися, а анонімність платежів в ній - зведена до мінімуму.
Про ідею введення в Росії власної регульованої криптографічного валюти «Комерсанту» повідомили в Росфінмоніторинзі. Зараз відомство веде консультації із зацікавленими сторонами.
Законопроекту поки немає, ідея введення криптовалюти обговорюється з представниками банків, на зустрічах в Мінфіні і ЦБ, повідомив статс-секретар, заступник директора Росфінмоніторингу Павло Лівадний.
На поточний момент розглядаються наступні основні принципи. Регульована російська криптовалюта не повинна бути беземісійною - у неї буде емітент з правами і обов'язками. Ним можуть бути «фінансові організації, яким буде довірена емісія крипто валют». Швидше за все, припускають в Росфінмоніторинзі, ця діяльність буде ліцензована. Обмінювати рублі або іншу валюту на криптовалюту компанії і громадяни зможуть в так званих обмінниках - на спеціальних електронних майданчиках - за регламентованими правилами. Особа, що отримує крипто валюту, буде обов'язково ідентифікуватися, «щоб звести до мінімуму анонімні переведення».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: