У «Самопомочі» нагадали Порошенку, що Львів, який потопає у смітті, дав йому на виборах 70%

У «Самопомочі» нагадали Порошенку, що Львів, який потопає у смітті, дав йому на виборах 70%
Олег Березюк

У Львові 80 % людей розуміють справжню причину проблеми сміття, зазначив Березюк

Соратник Садового, лідер фракції «Самопоміч» у парламенті, нардеп Олег Березюк в інтерв’ю «Главкому» розповів, що президент України Петро Порошенко на виборах отримав 70% голосів львів’ян.

Березюк прокоментував випадки, коли просто обурені мешканці містечок зупиняли фури зі львівським сміттям.

«Це все було організовано спеціальними службами. Розумієте, мери інших міст з поваги до Львова брали сміття, були укладені договори. Але машини зупиняли або мешканці, яких приводили, або правоохоронні органи і без пояснень повертали назад. Якщо добре організувати все, визначити, наприклад, 40 полігонів - це буде одна машина на день, це ніщо. Але це допомога і підтримка. Проте немає такої мети влади. Немає мети підтримати. Це деспотія деспотій, але страждає імідж міста і люди, не політична партія. Львів - це місто волі, яке ніколи не замислювалось над тим, приходити чи ні на допомогу іншим в боротьбі за здоровий глузд. А що робить влада? Вони відверто брешуть, дезінформують населення України вже рік. Ми кажемо: не робіть цього, ви ж будете недобре виглядати, рано чи пізно правда стане всім відома», - заявив Березюк.

За його словами, проблема сміття ж так само, як і у Львові, існує в Харкові, Одесі й у кожному місті країни.

«Ви знаєте хоч один державний чи комунальний переробний завод? Немає таких! Так само немає і жодного в країні сучасного сміттєзвалища. Не було жодного інвестора, щоб прийшов на цей ринок і був успішним у країні. Якби влада сьогодні захотіла боротися з Харковом, це було би значно швидше, ніж зі Львовом. Бо Львів мав і має довіру людей, які терпляче ставляться до проблеми і все розуміють. У Львові 80 з гаком відсотків людей розуміють справжню причину проблеми сміття. Уявіть лише, президент України на виборах отримав 70% голосів львів’ян», - зазначив нардеп.

Березюк підкреслив, що сьогодні би за Порошенко проголосувало 7% львів’ян.

«Це опитування, які у Львові проводили кілька різних агенцій. Це факт. Чому вони загострили зараз так боротьбу і це знущання над людьми? Тому що вони пару тижнів тому побачили нові соціологічні дослідження, побачили, що вперед вириваються «Самопоміч» і «Батьківщина», а вони - партія влади - пропадає. І тому вони вирішили деспотичним способом боротися за свою перемогу», - резюмував лідер фракції «Самопоміч» у парламенті.

Нагадаємо, лідер фракції «Самопоміч» у парламенті, нардеп Олег Березюк оголосив голодування через ситуацію зі сміттям у Львові.

Як повідомлялося, станом на 18 червня у Львові назбиралося понад 8,5 тонн відходів, які нікуди вивезти.

12 червня міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що міська комісія звернулася до уряду з проханням оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: