У «Самопомочі» підозрюють, що Найєм підняв тему зняття недоторканності заради піару

У «Самопомочі» підозрюють, що Найєм підняв тему зняття недоторканності заради піару
samopomich.ua

Нардеп від «Самопомочі» переконаний: зараз потрібно займатися політичною стабілізацією, а не популізмом

Дорікання нардепа від «Блоку Петра Порошенка» Мустафи Найєма з приводу того, що «Самопоміч» не виявляє бажання проголосувати за зняття депутатської недоторканності - дивні і незрозумілі. Про це у коментарі «Главкому» сказав депутат фракції «Самопоміч» Руслан Сидорович.

«Це робиться заради політичного піару», - зауважив він та додав, що законопроект № 1776 «Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів)» є недосконалим та потребує деяких змін.

За словами Сидоровича, зараз Верховна Рада повинна приймати інші закони: «Ми повинні зараз прийняти надважливі рішення для політичної стабілізації у країні – змінити склад Центральної виборчої комісії та прийняти новий закон про вибори до парламенту за відкритими списками».

«Для мене незрозуміло, чому як зі сторони керівництва парламенту, так і зі сторони інших членів коаліції фактично це питання не виноситься в зал, враховуючи той момент, що законопроект 1068-2 («Проект Закону про вибори народних депутатів України») вже є давно зареєстрований і підтримується всією експертною спільнотою» , - зазначив він.

Як відомо, сьогодні під час засідання Верховної Ради депутат БПП Мустафа Найєм звернувся до депутатів фракції «Самопоміч» за докором щодо відсутності ініціативи з приводу голосування за зняття депутатської недоторканності. «Давайте заблокуємо трибуну і проголосуємо цей закон», - сказав він.

Нагадаємо, 5 лютого 2015 року Рада депутати направили в Конституційний суд України законопроект № 1776 «Про внесення змін до Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України і суддів)», внесений в парламент президентом. 19 червня 2015 р. КСУ визнав конституційними зміни до Конституції щодо зняття недоторканності з народних депутатів і суддів. А 14 липня 2015 року Рада підтримала даний законопроект в першому читанні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: