У СБУ розповіли про вибухівку, якою невідомі намагалися вбити Мосійчука

У СБУ розповіли про вибухівку, якою невідомі намагалися вбити Мосійчука

Еквівалент вибухового пристрою, за попередніми даними, складав приблизно 400-600 грамів в тротилу

Вибуховий пристрій, від спрацювання якого вчора увечорі постраждав народний депутат Ігор Мосійчук, був саморобним, мав спрямовану осколкову дію і вагу приблизно 400-60 гр. вибухівки в тротиловому еквіваленті. Про це сьогодні на брифінгу начальник ГУСБУ в Києві та Київській області Сергій Семочко та прокурор Києва Роман Говда.

«Вибух стався внаслідок приведення в дію саморобного вибухового пристрою спрямованої дії, який був закладений невстановленими слідством особам приблизно, о 21.50», - сказав Семочко.

За словами силовика, в результаті спрацювання вибухівки, крім знищеного мопеда, пошкоджено припаркований автомобіль, конструкції найближчого до епіцентру вибуху будинку. Для дослідження з місця події експерти-вибухотехники вилучили мопед і автомобіль «Хюндай Акцент», а також відеозаписи з камер спостереження, які знаходилися неподалік від місця пригоди.

У свою чергу Говда додав: «Еквівалент вибухового пристрою, за попередніми даними, складав приблизно 400-600 грамів в тротилу».

Водночас прокурор повідомив, що в вибуховий пристрій був споряджений 7-мм кульками, як вражаючі елементи. Певна їх кількість вилучена з місця події, а також із тіл поранених.

Нагадаємо, вчора ввечері на виході з телеканалу Еспресо, коли народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук виходив з будівлі, стався направлений вибух. 

В поліції заявили, що вибухнув автомобіль.

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що у Мосійчука поранення важкі, але жити буде.

В СБУ повідомили, що в результаті вибуху загинули дві людини: помер охоронець Мосійчука та перехожий, який проживав у сусідньому під'їзді.

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк вважає, що вибух, в якому був поранений нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук, це терористичний акт. Радикали заявляють, що замах на Мосійчука - це справа рук Кадирова.

У прокуратурі назвали всі версії замаху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: