У Сербії намічаються позачергові парламентські вибори

У Сербії намічаються позачергові парламентські вибори
Очільник Сербії Олександр Вучич

У випадку їх проведення це будуть треті дострокові вибори законодавчого органу із 2014 року

Очільник Сербії Олександр Вучич розглядає можливість проведення дострокових виборів до Народної скупщини. Таким чином, на його думку, це допомогло б іще більше консолідувати вплив правлячої Прогресивної партії (SNS), яка на сьогодні контролює 102 із 250 депутатських мандатів.

Як стверджує Вучич, представники SNS виступають саме за такий крок, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

При цьому представники правлячої партії також хотіли б провести паралельно із достроковими виборами до Народної скупщини і місцеві вибори, які були заплановані на весну 2018 року. Саме цим, а також необхідністю гарантувати можливість безперебійного правління коаліції до 2022 року, Олександр Вучич аргументував необхідність проведення дострокових виборів, виступаючи на бєлградському Pink TV.

Незважаючи на перемоги на парламентських і президентських виборах у 2016-2017 роках, SNS стоїть перед зростаючим незадоволенням населення Сербії через запровадження режиму фінансової економії для отримання від МВФ кредиту в 1,4 млрд доларів. Особливо сильними позиції Прогресивної партії і Олександра Вучича в сільській місцевості, в той час як Белград, де проживає до 25% електорату, менш задоволений правлінням діючої влади. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: