У Сінгапурі стартували переговори Трампа та Кім Чен Ина

У Сінгапурі стартували переговори Трампа та Кім Чен Ина
Кім Чен Ин та Дональд Трамп у Сінгапурі

Саміт проходить у сінгапурському готельному комплексі Capella на південному острові Сентоса

Історичний саміт за участю президента США Дональда Трампа й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина щодо ситуації на Корейському півострові офіційно розпочав свою роботу в Сінгапурі.

Лідери взяли участь у формальній церемонії привітання та почали проведення зустрічі тет-а-тет за зачиненими дверима.

Саміт проходить у сінгапурському готельному комплексі Capella на південному острові Сентоса. Він готувався протягом останніх місяців.

На порядок денний винесені питання повного та незворотного ядерного роззброєння Північної Кореї, на чому принципово наполягає американська сторона, а також забезпечення безпеки та подальшого розвитку КНДР. Крім того, очікується обговорення сторонами перспектив встановлення нових відносин між Сполученими Штатами й Північною Кореєю.

За планом, після закритої зустрічі лідерів повинні відбутися переговори в розширеному форматі за участю, в тому числі, глав зовнішньополітичних відомств та інших високопоставлених державних діячів. Після цього запланований робочий ланч, де також обговорюватимуться перспективи подальших відносин.

1_20

Як відомо, офіційна зустріч Дональда Трампа з Кім Чен Ином розпочалася 12 червня о 9 ранку за місцевим часом.

Трамп планує вже о восьмій вечора 12 червня вилетіти до Сполучених Штатів після переговорів у Сінгапурі з лідером КНДР Кім Чен Ином.

Раніше передбачалося, що президент Трамп залишатиметься в Сінгапурі для проведення переговорів з лідером КНДР стільки, скільки буде потрібно для досягнення мирної угоди. При цьому допускалося, що зустріч могла продовжуватися кілька днів.

Нагадаємо, раніше до Сінгапуру на саміт США – КНДР прилетів лідер Північної Кореї Кім Чен Ин. Кім вже зустрівся із прем’єр-міністром країни Лі Сянь Луном.

11 травня Кім Чен Ин прогулявся Сінгапуром перед історичним самітом.

Президент США Дональд Трамп прилетів до Сінгапуру ввечері 10 червня

Також у понеділок ввечері у Сінгапур прилетів колишній американський баскетболіст НБА Денніс Родман, який має дружні стосунки з Кім Чен Ином.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: