У Сєвєродонецьку переворот: прихильники відставленого мера звинувачують людей Єфремова

У Сєвєродонецьку переворот: прихильники відставленого мера звинувачують людей Єфремова

Це вже третя спроба усунути мера

У Сєвєродонецьку 13 жовтня депутати 25 голосами прийняли рішення про дострокову відставку міського голови Валентина Казакова.

Депутат міськради від БПП Сергій Самарський заявляє, що рішення ухвалили в порушення регламенту, після того як мер закрив сесію. За його словами, фактично підставою стало подане кількома днями раніше Валентином Казаковим подання до Верховної Ради про необхідність розпуску Сєвєродонецької міськради, повідомляє Апостроф.

Депутат звертає увагу, що це вже третя спроба усунути обраного мера. У лютому 24 депутати під керівництвом депутата від «Опозиційного блоку» Ігоря Буткова, ігноруючи закон, вже голосували за дострокове припинення повноважень і «обрали» своїм секретарем Григорія Прігебу. У травні суд відновив Казакова на посаді, але на наступний день Григорій Прігеба своїм розпорядженням звільнив мера за прогули в період його звільнення.

Самарський зазначив, що зараз обов'язки мера де-факто буде виконувати секретар міськради Ігор Бутков від «Опозиційного блоку» (у вересні рішенням суду був звільнений з посади секретаря Григорій Пригеба і депутати проголосували за призначення на цю посаду Ігоря Буткова), який в січні цього року вже був звільнений з цієї посади згідно Закону України «Про запобігання корупції», за результатами спецперевірки у нього було виявлено 22 підприємства.

За словами Самарського, вже найближчим часом в місті можуть виникнути проблеми з вивезенням сміття та виплатою зарплат бюджетникам, оскільки печатка і підпис зараз буде закріплена невідомо за ким. «Ми вже мали нелегітимного секретаря, який намагався отримати право фінансового підпису - двічі отримавши відмову у держреєстратора, Прігеба звернувся в Києві до приватного нотаріуса та шахрайським способом отримав можливість розпоряджатися бюджетними коштами», - розповів депутат.
Як пояснив правозахисник Ігор Слєсарєв, судовими рішеннями встановлено, що 7 місяців на посаді секретаря міськради незаконно перебував Григорій Прігеба, який звільнив керівників комунальних підприємств, керівників виконкому і призначив відданих «Оппоблоку» і особисто депутату Ігорю Буткову людей. Крім того, судовими рішеннями підтверджено незаконне призначення 6 заступників мера, що явно підтверджує факт захоплення влади в місті.

«За Бутковим стоять люди Олександра Єфремова, які зацікавлені в розхитуванні ситуації і нестабільності в місті. По Буткову і його людях тільки в цьому році відкрито 26 кримінальних справ, не рахуючи десятки кримінальних справ минулих років, це справжнє ОЗУ, яке прийшло до влади, щоб красти гроші з міського бюджету. Григорію Прігебі рішенням виконкому дали квартиру, хоча посада секретаря не дає таких пільг. Всі бюджетні гроші за ремонтні роботи будинків, шкіл, садочків, йдуть в «кишеню» тільки одному підприємству, підконтрольному Ігорю Буткову. Ситуація, яка склалася в Сєвєродонецьку, має всі ознаки захоплення влади. Це не просто неприпустимо, це загрожує місцевому самоврядуванню і державі в цілому, оскільки Сєвєродонецьк знаходиться на відстані декількох десятків кілометрів від лінії фронту», - зазначає Слєсарєв.

Нагадаємо, в квітні жителі міста за 3 дні зібрали майже 7 тисяч підписів під зверненням до парламенту з вимогою розпустити Сєвєродонецьку міськраду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: