У Словаччині арештували бойовика «ДНР», який готував теракт

У Словаччині арештували бойовика «ДНР», який готував теракт

Минулого року словацька влада вже намагалася засудити чоловіка за підозру служби у іноземній армії, однак справу відклали за браком доказів

Минулого тижня словацька поліція затримала громадянина Чехії, який міг брати участь у бойових діях на боці проросійських сепаратистів на сході України. Про це пише Мукачево.нет.

Справа нині розглядається слідчим управлінням окружної поліції в м.Жиліна (Словаччина). Найперше звинувачення стосується підозри у службі в іноземній армії без законних підстав. Минулого року словацька влада вже намагалася засудити чоловіка за підозру служби у іноземній армії, однак справу відклали за браком доказів.

За даними Міністерства закордонних та європейських справ Словаччини, у Києві наразі не має жодної інформації про словаків, які б брали участь у бойових дій у східній частині України.

«Згідно з Кримінальним кодексом особа, яка бере участь у військових діях на території іншої держави, може бути покарана позбавленням волі на строк від двох до восьми років», - зазначив голова прес-служби МЗС Словацької Республіки Ігор Скочек.

Громадянина Чехії, за повідомленням словацької поліції, затримали за підозрою у підготовці теракту. Напередодні затримання у Жиліні було анонімне повідомлення про замінування двох торгових центрів, банку та окружного суду.

Відомо, що він певний час служив у чеській армії. Наразі серед доказів - лише фотографії обвинуваченного, опубліковані у соціальній мережі.

Раніше чеські ЗМІ повідомляли, що серед бойовиків на Донбасі може бути близько трьох десятків громадян Чехії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: