У СОТ розглядають справу щодо заборони Росією імпорту українського залізничного обладнання

У СОТ розглядають справу щодо заборони Росією імпорту українського залізничного обладнання

Наприкінці жовтня 2015 року Україна подала позов у СОТ проти Росії про торговельні обмеження щодо вагонів і стрілочних переводів вітчизняного виробництва

У Світовій організації торгівлі (СОТ) розпочався розгляд по суті справи щодо заборони Російською Федерацією на імпорт залізничного обладнання з України, передає прес-служба Мінекономрозвитку.

«Сьогодні, 10 липня, в рамках процедури врегулювання суперечок у Світовій організації торгівлі відбувається засідання Групи експертів у суперечці DS 499 щодо заборони Росією імпорту українського залізничного рухомого складу, стрілочних переводів та іншого залізничного обладнання», - йдеться у повідомленні.

У Мінекономрозвитку пояснили, що це перше засідання групи експертів та сесія третіх сторін, що в свою чергу є розглядом справи по суті та представленням сторонами суперечки, а також третіми сторонами своїх усних заяв та надання відповідей групі експертів на додаткові запитання до позицій сторін.

Ранаше повідомлялося, що група експертів у межах СОТ може ухвалити рішення за позовом України до РФ стосовно обмежень імпорту вагонів, стрілочних переводів та залізничного обладнання навесні 2018 року. 

Наприкінці жовтня 2015 року Україна подала позов у СОТ проти Росії про торговельні обмеження щодо вагонів і стрілочних переводів вітчизняного виробництва. Позов став першим у загальному пакеті претензій, які готує Україна.

Суть позову України в тому, що експорт українських вагонів і стрілочних переводів через торговельні обмеження, які були запроваджені Росією, скоротився з 1,7 млрд дол. у 2013 році до 51 млн дол. за 7 місяців 2015 року.

У грудні 2016 року Орган врегулювання суперечок СОТ на вимогу України розпочав процедуру розгляду суперечки щодо обмеження з боку Росії імпорту українських вагонів та обладнання. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: