У США конгресмени просять віце-президента підтримати космічну протиракетну оборону

У США конгресмени просять віце-президента підтримати космічну протиракетну оборону

Американська наземна система оборони Midcourse покликана перемогти загрозу з боку Північної Кореї та Ірану

Фото: Американське агентство протиракетної оборони

Конгресмени апелюють до Закону про оборонні витрати на 2018 рік

15 конгресменів-республіканців звернулися із листом до Майка Пенса, в якому вони закликали Віце-Президента підтримати плани щодо розвитку потенціалу США в протиракетній обороні на розгінному етапі польоту балістичних ракет і створення ешелону космічних перехоплювачів. Про це повідомляє ресурс Defense News.

Так у питанні перехоплення балістичних ракет на розгінному етапі американські законодавці вважають, що це таким чином призведе до зміни парадигми мислення, а також посилить спроможності США щодо оборони не лише стосовно КНДР, але і КНР та РФ. А розгортання ешелону космічних перехоплювачів дасть Вашингтону стратегічні переваги. При цьому республіканці-конгресмени апелювали до Закону про оборонні витрати США на 2018 рік, який вчора підписав президент Дональд Трамп, і яким дані заходи передбачені.

Окрім того те, що адресатом листа став саме Віце-Президент США пояснюється тим, що саме він очолює Національну космічну раду, а також відповідає за проведення оцінки із питань протиракетної оборони (Ballistic Missile Defense Review). Як наслідок американські законодавці хотіли б гарантувати закріплення положень про створення потенціалу ПРО на розгінному етапі польоту балістичних ракет і про розгортання ешелону космічних перехоплювачів у цьому засадничому документі стратегії США, який визначатиме політику у питаннях протидії ракетним загрозам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: