У США планують новий проект із енергетичної реформи України на $90 млн

У США планують новий проект із енергетичної реформи України на $90 млн

Проект USAID із підтримки реформ в енергетиці України розрахований на 5 років

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) планує новий проект із підтримки реформ в енергетиці України вартістю до $90 млн із п'ятирічним терміном реалізації. Про це повідомила член комітету Верховної Ради з ПЕК Ольга Белькова на своїй сторінці в Facebook.

«Проект на стадії шліфування і відбору виконавців урядом США. На нашому боці - інтерес, підтримка та бажання співпрацювати», - зазначила вона.

За її даними, у фокусі нового проекту будуть упровадження конкуренції на енергоринках, допомога муніципальній владі, пошук нових механізмів стимулювання ВДЕ, кібербезпека енергетики, становлення регулятора ринку енергетики, прозорість ринкової інформації, пошук нових моделей управління ГТС, інтеграція України з ринками ЄС.

У свою чергу, за даними прес-служби Держатомрегулювання, Єврокомісія розпочинає новий проект «Посилення можливостей Держатомрегулювання щодо регулювання ядерної діяльності, ліцензування та аналізу важких аварій для ядерних установок». Вартість проекту - понад EUR5,5 млн, термін реалізації - три роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: