У США прийняли бюджет Пентагону: документ передбачає військову допомогу Україні

У США прийняли бюджет Пентагону: документ передбачає військову допомогу Україні

Закон обмежує військову взаємодію США з Російською Федерацією

Палата представників США переважною більшістю голосів (375 проти 34) у п’ятницю прийняла закон щодо бюджету Пентагону на 2017 рік, який визначає фінансування оборонного відомства США на загальну суму $618,7 млрд.

Серед іншого, документ передбачає військову допомогу Україні, а також заборону військової співпраці з РФ, поки вона вдається до агресії проти інших країн, – повідомляє Укрінформ.

«Сполучені Штати мають продовжувати надавати підтримку зусиллям Уряду України в забезпеченні безпеки у державі; Державній прикордонній службі України, яка потребує необхідного обладнання та технічної допомоги для оборони та моніторингу українських кордонів, а також повної імплементації Мінських домовленостей. Міністерство оборони (США) має продовжувати роботу з українськими військовими, Нацгвардією і Держприкордонслужбою з метою зміцнення оборони та захисту кордонів від агресії», – зазначається в розділі 1237 документа.

Крім того, закон обмежує військову взаємодію США з Російською Федерацією.

«У 2017 фінансовому році не передбачається жодного фінансування Міністерства оборони на будь-яке двостороннє військове співробітництво між урядом Сполучених Штатів і Російської Федерації», – йдеться законі.

При цьому наголошується, що обмеження діятиме, допоки міністр оборони США і держсекретар, зокрема, не засвідчать відповідним комітетам Конгресу, що Росія припинила окупацію Криму та дотримується умов Мінських домовленостей, передусім, що стосується припинення вогню на сході України. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: