У Тернополі затримали податківців на хабарі 400 тисяч грн

У Тернополі затримали податківців на хабарі 400 тисяч грн

Одного з податківців затримали у ресторані в Тернополі, а в його сумці знайшли гроші, які він отримав як хабар

У Тернополі двох працівників Державної фіскальної служби затримали двох працівників за отримання хабара.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

За даними правоохоронців, керівник одного з відділень податкової інспекції та ревізор-інспектор обласного управління ДФС організували злочинну схему з мінімізації штрафів, за що вони брали хабарі.

«Поліцейські з’ясували, що під час планової виїзної документальної перевірки працівниками фіскальної служби були виявленні численні порушення, за які правопорушник мав би сплатити до бюджету понад мільйон гривень», — йдеться у повідомленні.

Під час перевірки були встановлені численні порущенні фіскалів.

«Правоохоронці задокументували, що керівник одного з відділень Кременецької ОДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області за 400 тисяч гривень неправомірної вигоди погодився вирішити дане питання. Зокрема, «мінімізація» штрафних санкції до 400 тисяч гривень», — йдеться у повідомленні.

Податківця затримали у ресторані в Тернополі, а в його сумці знайшли гроші, які він отримав як хабар.

Також був затриманий державний ревізор-інспектор, який не вніс до акту перевірки деякі порушення.

Відкрите кримінальне провадження за статтею «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою». Вдома у фігурантів справи та у приміщеннях податкової інспекції та фіскальної служби проводяться обшуки.

Також встановлюються інші особи, які можуть причетні до вказаних правопорушень.

Нагадаємо, 18 жовтня оперативники Управління захисту економіки в Київській області та слідчі Києво-Святошинська місцева прокуратура затримали зловмисників під час отримання першої частини неправомірної вигоди - 35 тисяч гривень.

Фігурантам справи загрожує покарання, передбачене ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: