У Туреччині через тероризм заарештували у 2018 році понад 75 тисяч людей

У Туреччині через тероризм заарештували у 2018 році понад 75 тисяч людей
У Туреччині влада країни бореться із тероризмом, заарештовуючи десятки тисяч людей
Фото: Znaj

Влада Туреччини підозрює десятки тисяч людей у намірах скоїти теракти

Протягом 2018 року в Туреччині через підозру в тероризмі були заарештовані понад 75 тис. осіб. Про це повідомляє DW. За даними Міністерства внутрішніх справ країни, які були оприлюднені 31 грудня 2018, впродовж року в країні затримали понад 75,2 тис. осіб, яких підозрюють в терористичній діяльності.

Зазначається, що більшість заарештованих, а це 52 тисячі осіб, підозрюють у зв'язках з рухом ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, який заборонений у Туреччині. Цей рух влада країни вважає відповідальним у невдалій спробі військового перевороту в Туреччині в липні 2016 року.

За офіційними даними, загалом з 2016 року в Туреччині через підозру в тероризмі заарештували майже 220 тис. людей. Щонайменше 31 тис. було засуджено або вони вже відбувають досудове ув'язнення. Крім того, правоохоронці заявили, що хвиля затримань буде тривати. Як запевнили в МВС, 31 грудня у розшук було оголошено ще 60 осіб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Анкарі поліція проводить масштабну операцію з протидії діяльності терористичного угрупування «Ісламська держава», в результаті якої було затримано 62 людини, ще 12 людей розшукують.

Як повідомляв «Главком», Анкара вимагає від України екстрадиції п'ятьох турецьких вчителів, нібито пов'язаних з ісламським проповідником Феттулахом Гюленом, якого влада Туреччини звинувачує в організації держперевороту 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: