У Туреччині заговорили про ймовірний вихід країни із НАТО

У Туреччині заговорили про ймовірний вихід країни із НАТО
Ялчін Топчу

На думку політика, членство у НАТО збільшує політичну і економічну залежність Туреччини

Радник президента Туреччини Ялчін Топчу заявив, що настав час переглянути питання членства Туреччини у НАТО.

Про це повідомляє Haberturk.

«Турецький парламент має якомога швидше переглянути питання членства Туреччини у НАТО» - сказав він.

«Через НАТО у сфері безпеки Туреччина залежить від інших країн. На жаль, альянс демонструє вороже ставлення до свого члена, Туреччини», - додав радник Ердогана.

За його словами, НАТО це не тільки військове об’єднання, а нова форма колоніалізму. На думку політика, членство у НАТО збільшує політичну і економічну залежність Туреччини.

Нагадаємо, у п’ятницю вранці президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина відкликає своїх військових із навчань НАТО у Норвегії, оскільки його та Мустафу Кемаля Атаюрка, якого у Туреччині вважають засновником сучасної держави, зобразили ворогами.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг надіслав турецькій стороні листа з вибаченнями через скандал. Норвегія теж вибачилась перед Ердоганом. Офіцера, який  зобразив Ердогана у ролі ворога, звільнили.

Президент Туреччини також поставив під сумнів питання довіри до НАТО. Він заявив, що в період максимальної загрози з території Сирії керівництво НАТО в 2015 році прийняло рішення відкликати ракетно-зенітні системи з Туреччини і, на думку турецького лідера, дало зрозуміти, що не надасть підтримки Анкарі в разі атаки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: