У Туреччині затримали суддю трибуналу ООН

У Туреччині затримали суддю трибуналу ООН

Суддя Айдин Сефа Акай був затриманий іу зв’язку зі звинуваченнями, пов’язаними з невдалою спробою перевороту в Туреччині

В ООН повідомили про затримання в Туреччині судді одного з міжнародних трибуналів Організації Об’єднаних Націй, що є турецьким громадянином, незважаючи на його міжнародний дипломатичний імунітет.

Суддя Айдин Сефа Акай був затриманий іще 21 вересня у зв’язку зі звинуваченнями, пов’язаними з невдалою липневою спробою перевороту в Туреччині, повідомив Теодор Мерон, президент Міжнародного залишкового механізму для кримінальних трибуналів. Цей судовий орган ООН має закінчити недовершені справи Міжнародних кримінальних трибуналів у справах колишньої Югославії і у справах Руанди, мандати яких уже завершилися.

Айдин Сефа Акай був членом палати з п’яти суддів, що мала переглянути вирок колишньому міністрові планування Руанди Оґюстенові Нґірабатваре. Міжнародний кримінальний трибунал у справах Руанди засудив його до 30 років позбавлення волі, визнавши його винним у заохоченні, підбурюванні, сприянні і виправданні геноциду 1994 року в цій країні, в перебігу якого екстремісти з лав народу хуту вбили понад 800 тисяч представників народу тутсі, а також поміркованих хуту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: