У Туркменістані чиновників віком від 40 років зобов’язали стати сивими, як президент

У Туркменістані чиновників віком від 40 років зобов’язали стати сивими, як президент
Гурбангули Бердимухамедов почав з’являтися на публіці з сивиною з серпня 2018 року
Фото: radiosvoboda.org

Таким чином держслужбовці повинні стати схожими на президента країни Гурбангули Бердимухамедову, який почав з’являтися на публіці з сивиною з серпня 2018 року

Чоловіків-чиновників лепабського регіону на сході Туркменістану старше 40 років зобов’язали ходити з сивим волоссям. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Таким чином держслужбовці повинні стати схожими на президента країни Гурбангули Бердимухамедова, який почав з’являтися на публіці з сивиною з серпня 2018 року.

З першого лютого чиновникам, працівникам шкіл і лікарень заборонено підфарбовувати волосся, – стверджує Туркменська служба Радіо Свобода. – Тим, у кого зберігся природний колір волосся, потрібно підфарбувати їх у сивину.

У разі, якщо президент, носить офіційний титул Твердині, опори і надії, відвідає регіон з візитом, допускати до нього будуть в основному сивих чиновників, – передає видання з посиланням на два джерела.

У січні 2019 року державні установи Туркменістану, в тому числі школи, зобов’язали закупити нові портрети Бердимухамедова. На них він зображений з сивиною, в той час як раніше на офіційних портретах глава держави був з чорними волоссям. До отримання цієї посади у 2007 році він теж ходив з сивиною. Поки він її приховував, керівництво вимагало від лепабських бюджетників робити так само.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: