У Варшаві зафіксували африканську чуму свиней

У Варшаві зафіксували африканську чуму свиней

Загалом осередки захворювання АЧС фіксуються в чотирьох воєводствах: Підляському, Люблінському, Мазовецькому і Вармінсько-Мазурському

У Польщі африканську чуму свиней зафіксували в столиці країни - Варшаві. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Міжнародне епізоотичне бюро (МЕБ).

 «Головний ветеринарний лікар Польщі повідомив про виявлення АЧС у кабана, знайденого на території столиці країни. Це був перший випадок, виявлений на території міста», - йдеться в повідомленні бюро.

 Протягом двох-трьох днів в околицях Варшави було знайдено ще кілька полеглих кабанів.

Столиця знаходиться, приблизно, за 115 км від неблагополучної щодо АЧС зони в Польщі.

«З огляду на відстань до найближчого кластера захворювання, можна припустити, що причиною заносу вірусу є антропогенний фактор», - йдеться в повідомленні.

За даними МЕБ, з лютого 2014 року по 11 грудня 2017 року ветеринарна служба Польщі зафіксувала 757 вогнищ АЧС. Причому найбільш активно вірус поширювався цьогоріч. В результаті, осередки захворювання фіксуються в чотирьох воєводствах: Підляському, Люблінському, Мазовецькому і Вармінсько-Мазурському.

Нагадаємо, всього протягом 2017 року в Україні зафіксовано 140 випадків АЧС, з них 111 - серед домашніх свиней, 24 - серед диких і 5 - інфікованих об'єктів.

Раніше повідомлялося, що через АЧС Білорусь обмежила ввезення свиней вже з чотирьох областей України. Так, у зв'язку з виявленням вірусу АЧС вводяться тимчасові обмеження на ввезення на територію Республіки Білорусь з Харківської, Сумської, Донецької та Тернопільської областей України живих свиней, зоопарків і циркових тварин таких видів, сперми кнурів, м'яса свиней (в тому числі диких кабанів) і інша свинарська сировина, а також продуктів її переробки; шкіряної, рогокопітноі і кишкової сировини, щетини, м'яса диких кабанів, мисливських трофеїв, отриманих від таких видів тварин, кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, обладнання для транспортування, утримання, забою і розбирання свиней і сировини (продукції) тваринного походження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: