У вівторок Рада розгляне президентський законопроект про дипслужбу

У вівторок Рада розгляне президентський законопроект про дипслужбу
Верховна Рада України 20 березня планує затвердити порядок денний восьмої сесії

Парламент розпочне свою роботу сьогодні із затвердження порядку денного восьмої сесії

Верховна Рада у вівторок, 20 березня, планує розглянути у другому читанні президентський законопроект № 7322 «Про дипломатичну службу».

Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту.

Розпочати ранкове пленарне засідання парламент має намір із ухвалення порядку денного восьмої сесії, за який укотре не було проголосовано минулого тижня. 13 березня не підтримали доопрацьований проект постанови № 8063, схваливши натомість лише план роботи на поточний тиждень.

Після цього ВР збирається ухвалити в першому читанні урядовий законопроект № 8099 «Про внесення зміни до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України (щодо середньострокового бюджетного планування)», розроблений на виконання зобов’язань України перед МВФ.

Далі Рада перейде до розгляду питань промислової політики та підприємництва. У цьому блоці парламентарії збираються розглянути, зокрема, законопроект № 5495 «Про внесення змін до деяких законів України щодо збереження українських лісів та запобігання незаконному вивезенню необроблених лісоматеріалів» і альтернативний йому проект № 5495-1.

Також очікується розгляд законопроекту № 7365 на захист українських експортерів, який передбачає внесення змін до закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

На повторне друге читання у вівторок в Раду вноситься проект закону № 6106 «Про стратегічну екологічну оцінку».

Разом з тим парламент планує прийняти постанову про комплекс невідкладних заходів щодо практичної реалізації міжнародно-правової відповідальності Російської Федерації за збройну агресію проти України (№ 5463).

У першому читанні заплановано розгляд зоаконопроекту № 3149 «Про внесення змін до деяких законів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових».

У другому читанні Рада розглядатиме президентський законопроект № 6149 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку з ратифікацією Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників» та депутатський проект № 1174 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за злочини проти військовослужбовців Державної прикордонної служби, Збройних Сил, Національної гвардії, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони України».

Окрім того, на порядку денному у вівторок стоять питання про призначення окремих позачергових місцевих виборів, а також щодо проведення 16 травня 2018 року парламентських слухань на тему: «Стан реалізації засад антикорупційної політики в Україні».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: