У ВООЗ попередили: пік пандемії коронавірусу ще попереду

У ВООЗ попередили: пік пандемії коронавірусу ще попереду
ВООЗ готує рекомендацію для країн, в якій будуть перелічені шість кроків, які необхідно здійснити, перш ніж послаблювати деякі карантинні обмеження.
Фото: Сіньхуа

На сьогоднішній день понад 90% випадків коронавірусу у світі фіксують в Європі та США

Пандемія коронавірусу у світі поки що не досягнула свого піку.

Про це заявила офіційна представниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Маргарет Харріс, передає Reuters.

«Понад 90% випадків коронавірусу у світі фіксують в Європі та Сполучених Штатах Америки. Тому ми, звичайно, ще не бачимо ознак цього (світового — ред.) піку», — пояснила Харріс.

Вона відзначила, що в Європі картина захворюваності доволі неоднорідна. Якщо в Італії та Іспанії ситуація з коронавірусом трохи покращилася, то у Великій Британії та Туреччині ще фіксується приріст числа заражених, каже Харріс.

У Китаї, звідки почалася епідемія, досі фіксують привезені випадки коронавірусу, здебільшого з Росії.

Невдовзі ВООЗ планує випустити рекомендацію для країн, в якій будуть перелічені шість кроків, які необхідно здійснити, перш ніж послаблювати деякі карантинні обмеження.

Як повідомлялося, у світі станом на 15 квітня кількість випадків зараження коронавірусом перевищила 2 мільйони, від інфекції померли понад 126 тисяч осіб, 484 597 одужали.

Найбільше заражених у Сполучених Штатах Америки. Згідно з останніми даними, кількість інфікованих у країні перевищила 614 тис. осіб. За добу коронавірус підтвердили у понад 15 тис. громадян.

В Іспанії коронавірусом інфікувалися 174 тис. громадян. Ситуація з коронавірусом в Італії теж частково стабілізувалася. Наразі відомо про 162,4 тис. випадків коронавірусу в країні. 

У Франції за останню добу від коронавірусу померли 762 людини. Таким чином, загальна кількість жертв коронавірусу в країні досягла 15 748. Загалом коронавірус у Франції підтверджено у понад 103 тисяч людей.

Крім того, у Німеччині від Covid-19 за добу померла рекордна кількість людейТак, смертність за добу від наслідків коронавірусу у ФРН зросла на 285 і становить 3495 осіб.

Нагадаємо, в Україні станом на ранок 15 квітня зареєстровано 3764 випадки зараження коронавірусом, з них 108 летальних, 143 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 392 нові випадки.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: