У Японії зник один з безлюдних островів

У Японії зник один з безлюдних островів
Есанбе Ханакіта Коджима знаходиться на заході Курильських островів

Есанбе є одним з 158 незаселених островів, яким уряд Японії дав назви у 2014 році, з метою окреслення своїх територіальних меж

Безлюдний японський острів Есанбе Ханакіта Коджима безслідно зник. На жаль, цього не помітили мешканці Саруфуцу, селища, що розташоване за 500 метрів від нього, у північній частині головного острова Хоккайдо.

Есанбе є одним з 158 незаселених островів, яким уряд Японії дав назви у 2014 році, з метою окреслення своїх територіальних меж та розширення виняткової економічної зони, – інформує видання The Guardian.

Окремі японські острови набувають все більшого значення, враховуючи територіальні суперечки з Китаєм з приводу острова Сенкаку у Східно-Китайському морі.

Есанбе Ханакіта Коджима знаходиться на заході Курильських островів, що є об’єктом довготривалих суперечок між Японією та Росією. Острови були захоплені радянськими військами через кілька днів після закінчення Тихоокеанської війни.

Місцеві жителі були попереджені про можливе зникнення острова у вересні 2018 року, після того, як письменник Хіросі Сімідзу відвідав Саруфуцу, щоб написати продовження своєї книжки про «приховані» японські острови.

Він повідомив місцевий рибний кооператив, який відправив човни до передбачуваного місця розташування острова. Проте, виявив, що його вже там нема.

Старі рибалки згадували, що бачили острів десятки років тому, проте, згодом стали уникати цього району, оскільки системи навігації фіксували його, як підводний риф.

Японська берегова охорона заявила, що востаннє, коли проводився огляд острова у 1987 році, він виступав лише на 1,4 метра над поверхнею моря, тому провідні фахівці дійшли висновку, що він був зруйнований вітром та дрейфуючим льодом, що утворюється в Охотському морі кожної зими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: