У жовтні додатково на виплату підвищених пенсій було спрямовано майже 6,5 млрд грн

У жовтні додатково на виплату підвищених пенсій було спрямовано майже 6,5 млрд грн

У Пенсійному фонді розповіли, де взяли гроші на підвищення пенсій

Заступниця голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко стверджує, що у жовтні додатково на виплату підвищених пенсій ПФУ спрямував 6,4 млрд грн. Про це вона розповіла в інтерв’ю «Главкому».

«Місячна сума коштів, яку ми виплатили в жовтні, трохи вище 29 млрд, раніше було понад 22 млрд», - сказала чиновниця.

На питання, чи є взагалі у Пенсійного фонду з його дефіцитом такі гроші, Ковпашко зазначила, що це здійснюється, насамперед, завдяки збільшенню дохідної частини за рахунок розподілу частини єдиного соціального внеску. «З 1 січня збільшилась мінімальна зарплата. Відповідно, зріс фонд оплати праці, на який нараховується єдиний соціальний внесок, і ми маємо додаткові надходження до Пенсійного фонду», - пояснила вона.

«Безумовно, можна було вирішити це питання інакше, спрямувати на погашення дефіциту Пенсійного фонду, який би безумовно зменшився, але вирішили підвищити, насамперед, оті старі пенсії і відновити страхові принципи в солідарній системі», - підкреслила чиновниця.

Ковпашко додала, що у 2019 році пенсії мають перерахувати, і показник 3764,40 грн буде збільшено на 50% від рівня інфляції і 50% від зростання середньої заробітної плати в попередньому році. Тобто закон №2148 закладає не лише механізм однакового обчислення пенсії для всіх, незалежно від року призначення пенсії, а й механізм подальшого осучаснення пенсій.

Нагадаємо, що 11 жовтня в Україні набула чинності пенсійна реформа.

Згодом у Пенсійному фонді пояснили, кому найбільше підвищать пенсії, а у Гройсмана розповіли, звідки взяли гроші на підвищення пенсій.

Більше читайте в матеріалі «Главкома» Підвищення пенсій: чому не усім і не відразу? Відповідає Пенсійний фонд

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: