Угорщина назвала три умови для підтримки України

Угорщина назвала три умови для підтримки України
Петер Сійярто

Глава МЗС Угорщини зазначив, що рішення Венеціанської комісії, опубліковане сьогодні, є «абсолютно однозначним»

В Угорщині заявили, що мають три очікування від України після оголошення рішення Венеціанської Комісії щодо українського закону про освіту.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто в понеділок під час перерви на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів ЄС в Брюсселі.

За словами Сійярто, дії України мають повністю відповідати очікуванням ЄС та Венеціанської комісії, зокрема щодо нового закону про освіту, якщо вона серйозно вірить у свої прагнення до євроатлантичної інтеграції.

Глава МЗС Угорщини зазначив, що рішення Венеціанської комісії, опубліковане сьогодні, є «абсолютно однозначним», і викладені в ньому пропозиції не можуть тлумачитися двозначно.

За словами Сійярто, з документа «Венеціанки» зрозуміло, що «правильне рішення» - це внесення змін у суперечливу 7 статтю закону «Про освіту»

Сійярто заявив, що в цьому випадку уряд Угорщини має три очікування від української влади: не обмежувати вже наявні права, вести переговори з національними меншинами в Україні та повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії.

«Угорщина не може підтримувати прагнення України у міжнародній політиці до тих пір, поки не відбудуться зміни», - сказав Сійярто, додавши, що сподівається, що такі зміни відбудуться якомога швидше.

Зазначимо, що 11 грудня Європейська комісія «За демократію через право», більше відома як Венеціанська комісія, опублікувала рішення щодо мовних положень закону України «Про освіту».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: