Угорщина відхилила ідею референдуму про умови вступу України в ЄС

Угорщина відхилила ідею референдуму про умови вступу України в ЄС

Ініціатива проведення референдуму була подана фізичною особою

Національний виборчий комітет Угорщини (NVB) відхилив ініціативу проведення референдуму про умови вступу України до Європейського Союзу. Таке рішення було прийнято на засіданні комітету в Будапешті 19 серпня.
Питання, яке пропонувалося винести на референдум в Угорщини, було наступним: «Чи бажаєте Ви, аби угорський парламент затвердив Договір про приєднання між Україною та Європейським Союзом лише за умови, щоб Закарпатській області в західній частині України і зокрема району міста Берегово (Берегсас) було дозволено провести референдум щодо їх територіальної приналежності (право стати частиною Угорщини або іншої держави, стати суверенною державою або залишатися частиною України) і адміністративного статусу?».
Ініціатива проведення референдуму була подана фізичною особою.
NVB одноголосно ухвалив, що така ініціатива суперечить міжнародним договорам, а також Статуту ООН, який ратифікував угорський парламент. Статут забороняє державам-членам брати участь у справах, які підпадають під внутрішню юрисдикцію інших країн. Конституція Угорщини також забороняє проведення референдуму, що стосується міжнародних договорів.
Рішення може бути оскаржене протягом 15 днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: