Угорщина змінила правила перетину кордону для українців, які повертаються додому

Угорщина змінила правила перетину кордону для українців, які повертаються додому
Угорщина змінила правила транзиту для тих, хто їде через її територію

Українцям, які повертаються додому через Угорщину, дозволено транзитний проїзд з 21:00 до 5:00 щодня будь-якими видами транспорту

Уряд Угорщини 2 квітня ввів нові правила гуманітарного транзиту для українців, які повертаються додому.

Про це повідомляє пресслужба ДПС України.

Зазначається, що громадянам України, які повертаються на батьківщину через територію Угорщини, дозволено транзитний проїзд усіма видами автотранспорту з 21:00 до 5:00 щодня.

Перетин кордону дозволено з боку Австрії через пункти пропуску:

  • Nickelsdorf - Hegyeshalom,
  • Klingenbach-Sopron, Pamhagen-Fertőd,
  • Deutschkreuty Kópháza.

Також з боку Словенії через пункт пропуску Pince - Tornyiszentmiklos.

На всіх пунктах пропуску проїзд дозволено тільки після проходження медичної перевірки (за наявності підозри зараження коронавірусом буде відмовлено у в'їзді).

«Територією Угорщини проїзд дозволено на певних транзитних маршрутах в найкоротші терміни. Зупинки в рамках використання транзитного коридору повинні здійснюватися в мінімально необхідній для перетинання території країни кількості, визначених органами влади зонах відпочинку та АЗС. Контроль за дотриманням правил транзиту здійснюється цивільною та військовою поліцією», - йдеться в повідомленні.

Крім того, з 2 квітня право в'їзду до Угорщини з метою транзиту без отримання попереднього дозволу угорської сторони разом з громадянами України мають громадяни сусідніх з Угорщиною країн, а також громадяни країн, з якими укладено двосторонні домовленості про гуманітарний транзит по території Угорщини (Румунії, Болгарії, Словенії, Хорватії та Молдови).

Також зазначається, що громадяни інших країн, зокрема з метою здійснення гуманітарних транзитних перевезень громадян України на території Угорщини, повинні звертатися до Головного управління національної поліції Угорщини для отримання спеціального дозволу на в'їзд за такими контактними даними: [email protected]. Для отримання дозволу у заявника обов'язково повинна бути медична довідка на наявність коронавірусу Covid-19.

Раніше у Міністерстві закордонних справ пояснили українцям, із яких країн можна дістатися до України автомобілем.

Як повідомлялося, Україна з суботи, 28 березня, повністю закрила кордон для регулярного сполучення, проте на приватному автомобілі або пішки його можна буде перетинати. Для тих людей, які приходять до пункту пропуску пішки, організовують автобуси.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: