Ухвалено закон про видачу паспорта громадянина України з 14 років

Ухвалено закон про видачу паспорта громадянина України з 14 років

Також цим законом передбачається запровадження картки трудового мігранта

Верховна Рада ухвалила закон про видачу паспорта громадянина України з 14-річного віку. Відповідний законопроект підтримали 226 нардепів.
«Метою проекту є уточнення переліку документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначення правового статусу окремих категорій осіб, усунення правових прогалин в діючому правовому регулюванні», - йдеться у пояснювальній записці до проекту закону.
Законом передбачається чітке розмежування видів документів з імплантованим безконтактним електронним носієм та без нього; запровадження обов’язку оформлення паспорта громадянина України після досягнення 14-річного віку; запровадження посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту і проїзного документу особи, якій надано додатковий захист.
Також цим законом передбачається запровадження картки трудового мігранта - як документа, що посвідчує особу іноземця або особу без громадянства, які мають намір займатися підприємницькою діяльністю в Україні, та підтверджує законні підстави для проживання в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: