Україна чекає, що Канада надасть допомогу снайперськими гвинтівками – посол

Україна чекає, що Канада надасть допомогу снайперськими гвинтівками – посол

Посол України в Канаді Андрій Шевченко прокоментував відмову Канади на минулі прохання про летальне озброєння

Україна близька до купівлі снайперських гвинтівок у канадської компанії, але і сподівається, що Канада погодиться надати зброю як допомогу.

Про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко, повідомляє CBC.

Так, посол Андрій Шевченко підтвердив, що «Україна близька до покупки потужних снайперських гвинтівок у канадської компанії», але сказав, що «Київ все ще сподівається, що федеральний уряд погодиться надати зброю як допомогу», пише видання.

Купівля снайперських гвинтівок, як повідомляється, стала можливою, коли у Канаді Україну додали в список контролю автоматичної вогнепальної зброї. І в той час, як інші угоди щодо зброї перебувають у роботі, Шевченко повідомив, що «Київ все ще сподівається, навіть після тривалих марних запитів, що Оттава надасть більш важке озброєння, щоб допомогти українським силам краще захистити себе», зазначає видання.

«Багато речей змінилися... Сталося багато речей, щоб зробити Канаду набагато більш занепокоєною і серйозно налаштованою щодо втручання Росії в Україні», - прокоментував посол відмови Канади від минулих прохань про летальне озброєння.

Раніше повідомлялося, що у Постійному комітеті парламенту Канади з питань оборони пройшли слухання стосовно безпекової ситуації в Чорноморському регіоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: