Україна і Туреччина спільно вироблятимуть армійські засоби зв'язку

Україна і Туреччина спільно вироблятимуть армійські засоби зв'язку
Засоби зв'язку Aselsan

Заступник міністра вважає, що спільне підприємство з турками було б найкращим варіантом для України

Турецька компанія Aselsan, з якою підписаний  контракт про постачання засобів зв'язку для українського війська, може утворити спільне підприємство з українцями, що вироблятиме продукцію на експорт.

Про це заявив заступник міністра економрозвитку Юрій Бровченко, передають українські ЗМІ.

«Нещодавно був підписаний багатомільйонний контракт про постачання засобів зв'язку турецької фірми Aselsan. Міністр оборони Полторак вимагав, щоб постачальник рацій налагодив хоча б часткове їх виробництво на території України. Створення виробництва на території України — це офсетна пропозиція. Ми розглядаємо таку можливість». - сказав він.

Заступник міністра також додав, що спільне підприємство з турками було б найкращим варіантом для України.

«Я брав участь у переговорах з Aselsan стосовно офсетної компенсації у формі навчання наших спеціалістів, передачі технологій і створення виробництва на території України. Зараз постачальник визначається з об'ємами коштів. Якщо казати про спільне виробництво, то українська сторона забезпечує основні фонди, а турецька надаватиме технології та обладнання. Я схиляюсь до створення спільного підприємства, яке виробляло б засоби зв'язку як для української армії, так і на експорт», - резюмував Бровченко.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: