Україна може стати учасником програми ЄС, яка фінансує екопроекти на місцях

Україна може стати учасником програми ЄС, яка фінансує екопроекти на місцях

Україна вже зараз реалізує низку проектів спільно з Європейським агентством з питань довкілля

Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак зустрівся у Брюсселі (Королівство Бельгія) Комісаром ЄС з питань довкілля, морських справ та рибальства Кармену Веллою. Вони домовилися розпочати перші консультації щодо набуття Україною в майбутньому статусу партнера в Європейському агентстві з питань довкілля та приєднання України до програми ЄС Life+. 
 
Як пояснив Остап Семерак за результатами зустрічі,  таке партнерство України дозволить місцевим громадами отримати фінансування екологічних проектів на місцях. 
«Це означає – навчитись розробляти такі проекти у регіонах і потім їх впроваджувати. До речі, екологічний фонд – хороший ресурс для співфінансування таких проектів», - пояснив Остап Семерак. 
 
Він також зазначив, що Україна вже зараз реалізує низку проектів спільно з Європейським агентством з питань довкілля, проте офіційне  партнерство дозволить вийти на новий рівень співпраці. 
 
«Отримання нового статусу в Агентстві – це перспектива, яка потребуватиме великої роботи. Але цей шлях треба розпочати. Він дозволить врешті впровадити в Україні європейські інструменти оцінки стану довкілля, а звідси – на цій основі приймати рішення, де саме потрібно діяти», - резюмував Остап Семерак. 
 
Нагадаємо, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак зараз перебуває і робочою поїздкою у Брюсселі, де вже провів зустрічі з Комісаром ЄС з питань довкілля, морських справ та рибальства Кармену Веллою та співголовою Парламентського Комітету асоціації Даріушом Розаті, головою групи друзів Україна – ЄС Петрасом Астрявічусом, а також  депутатами Марком Галлером та Ребекою Хармс.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: