Україна надасть статус біженки журналістці, що втекла з Казахстану

Україна надасть статус біженки журналістці, що втекла з Казахстану
Жанар Ахмет із сином

Рішення було прийнято у п’ятницю, 28 вересня

Верховний суд України зобов’язав Державну міграційну службу надати журналістці з Казахстану Жанарі Ахмет статус біженки. Про це повідомила народний депутат від фракції БПП Світлана Заліщук.

За її словами, рішення було прийнято у п’ятницю, 28 вересня.

«Вона (Жанара Ахмет – «Главком») залишиться в Україні. А значить її не посадять на батьківщині за інакодумство і за журналістські тексти», - написала вона і побажала всього найкращого в Україні.

Заліщук зазначила, що раніше за клопотанням Київської прокуратури суд першої інстанції заарештував журналістку. Пізніше Апеляційний суд випустив Ахмет з Лук’янівського СІЗО. Це сталося півроку тому.

Як писало видання «Теперішній час», Ахмет приїхала в Україну навесні 2017 року з Казахстану. Сама вона вважає, що її переслідують з політичних мотивів. Вона публікувалася в опозиційній газеті «Трибуна», а як блогер висвітлювала боротьбу опозиції з порушеннями з боку влади.

Незадовго до свого від'їзду в Україну, за словами журналістки, на неї відкрили кілька справ підряд.

У київському суді вона виявилася через півроку після того, як переїхала до України просити політпритулок. Як сама розповідає, навесні з 9-річним сином вона втекла до Києва з Казахстану через переслідування за критику влади. Каже, переїзду передувало відкриття на батьківщині відразу декількох справ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: