Україна підтримує вихід США з Ради ООН з прав людини

Україна підтримує вихід США з Ради ООН з прав людини

МЗС заявляє про негативні тенденції у роботі ООН на напрямку захисту прав людини

Україна підтримала Сполучені Штати у їхньому рішенні вийти зі складу Ради ООН з прав людини. Міністерство закордонних справ заявило, що Рада ООН наразі перебуває у кризі.

Про це йдеться у коментарі МЗС.

«Ми розуміємо позицію Сполучених Штатів Америки та їхнє занепокоєння щодо ефективності роботи РПЛ. Рішення США щодо дострокового припинення членства у Раді не стало несподіванкою», — завили у Міністерстві.

Українське МЗС заявляє про негативні тенденції у роботі ООН на напрямку захисту прав людини.

У Міністерстві повідомили, що в Раді ООН фактично «усунули правозахисну тематику» з майданчика діалогу в Нью-Йорку.

«Більше року тому Сполучені Штати на одному з засідань Ради Безпеки ООН заявили про негативні тенденції у роботі ООН на напрямку захисту прав людини. Україна неодноразово заявляла, в тому числі й в рамках свого непостійного членства у Раді Безпеки, що поділяє думку про важливість врахування компонента прав людини у всіх напрямах роботи Організації. Ми бачимо безпосередній зв'язок між питаннями прав людини та безпекою у світі в широкому розумінні. Отже, не може не викликати занепокоєння фактичне усунення правозахисної тематики з майданчика ООН у Нью-Йорку - як ідеологічно, так і фізично. Адже таке розділення переводить права людини з практичної в академічну площину та загрожує маргіналізацією самої концепції прав людини», - зазначили в МЗС.

Україна брала участь у створенні Ради ООН з прав людини в 2006 році та від початку була членом цього органу. У 2018 році Україна знову набула членства у Раді ООН з прав людини.

Нагадаємо, посол США в ООН Ніккі Гейлі у вівторок, 19 червня, оголосила про вихід Сполучених Штатів із Ради ООН з прав людини.

Вона додала, що цей крок «не є відходом США від зобов'язань щодо прав людини».

Сполучені Штати заявляли про ймовірність виходу з Ради, якщо її не буде реформовано.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: