Україна повинна розпочати консультації щодо недопущення будівництва газопроводу «Північний потік-2» - «Народний фронт»

Україна повинна розпочати консультації щодо недопущення будівництва газопроводу «Північний потік-2» - «Народний фронт»
Народний депутат Максим Бурбак

Максим Бурбак наголосив, що якщо газопровід почне працювати, Україна втрачатиме $3 мільярди

Фракція «Народний фронт» звертається до президента та уряду, щоб розпочати консультації з Єврокомісією щодо недопущення будівництва газопроводу «Північний потік-2». Про це з трибуни парламенту заявив керівник фракції Максим Бурбак.

«Відповідно до статті 274 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та пункту 6 Договору про заснування Енергетичного Співтовариства нам треба провести консультації між Україною та Єврокомісією щодо недопущення побудови газопроводу. Звертаємося до Президента України, до Уряду невідкладно розпочати консультації з нашими європейськими партнерами», - наголосив керівник фракції.

«Хочу зауважити, що питання спротиву Росії - це не лише питання України. Це також питання до наших європейських партнерів, до Європейського Союзу, з яким було підписано Угоду про асоціацію і членство в ЄС», - додав він.

Максим Бурбак повідомив, що сьогодні фракція зареєструвала проект постанови №8111 про звернення Верховної Ради до міжнародного співтовариства щодо неприпустимості будівництва газогону «Північний потік-2».

«Ще раз нагадую всім нам і нашим західним партнерам: для Росії газ – це не торгівля, це зброя і шантаж. Ми позбулися, завдячуючи рішенням Уряду Арсенія Яценюка в 2014 році, газового зашморгу. Понад два роки не купуємо жодного кубометра газу від країни-агресора. Але натомість Європа сама залазить в газовий зашморг. І цей зашморг називається «Північний потік-2», - підкреслив керівник фракції.

Максим Бурбак також наголосив, що якщо газопровід почне працювати, Україна втрачатиме 3 млрд доларів щорічно.

«Ми вітаємо рішення наших європейських партнерів щодо надання макрофінансової допомоги на мільярд євро. Але хочу, щоб вони також усвідомили, що в разі будівництва «Північного потоку-2» суттєво зменшаться надходження до бюджету України. Сума складає 3 мільярди доларів», - наголосив Максим Бурбак. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: