Україна представила в ООН новий проект резолюції щодо прав людини в окупованому Криму

Україна представила в ООН новий проект резолюції щодо прав людини в окупованому Криму
Генасамблея ООН

Співавторами документа щодо прав людини в Криму виступили 34 країни

Оновлений проект резолюції щодо прав людини на окупованому Росією півострові Крим, який Україна у вівторок офіційно внесла в Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН, вже отримав безперечну підтримку понад трьох десятків країн, які стали його співавторами.

Про це повідомив у коментарі «Укрінформу» речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

«Сьогодні у Нью-Йорку делегація України внесла до секретаріату Третього Комітету Генасамблеї проект оновленої резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна». Наразі співавторами документа виступили 34 країни», - зазначив український дипломат.

Він також повідомив, що голосування резолюції в Третьому комітеті заплановане в середині листопада. Після цього, як очікується, вже в грудні документ буде винесений на загальне голосування в Генеральній Асамблеї.

«Оновлена резолюція має на меті консолідувати підтримку України в питанні деокупації українського півострова. Зокрема, в ній міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН щодо скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу, а також наголошено на необхідності забезпечення навчання українською та кримськотатарською мовами», - пояснив дипломат.

Крім того, в документі підкреслюється «необхідність доступу міжнародних організацій в окупований Крим».

Нагадаємо, наприкінці минулого року ООН переважною більшістю голосів прийняла Резолюцію про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь. Тоді, під час першого голосування в Третьому комітеті документ підтримали 73 країни, 26 проголосували проти. Пізніше, 19 грудня, Генеральна Асамблея ООН остаточно ухвалила документ. «За» нього виступили 70 держав-членів ООН, 26 залишились «проти».

За процедурою, для затвердження документа потрібна проста більшість голосів голосуючих держав.

Як повідомляв «Главком», 30 жовтня Україна закликала в ООН підтримати Міжнародний кримінальний суд, що розслідує агресію РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: