Україна співпрацюватиме з Британією у боротьбі з офшорами

Україна співпрацюватиме з Британією у боротьбі з офшорами

На антикорупційному саміті в Лондоні 5 країн оголосили про створення «публічного реєстру бенефеціарних власників компаній»

Україна буде обмінюватися інформацією щодо власників офшорів з Великобританією та рядом інших країн. Про це в ефірі Громадського  розповіла виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дар’я Каленюк.

«Україна в цьому є чемпіоном, у нас вже є такий публічний реєстр. Але, коли будуть такі ж реєстри в інших країнах, тоді ми зможемо верифікувати інформацію в нашому реєстрі. І якщо інформація не буде співпадати, наприклад, у нас, на Кіпрі та у Великобританії — значить хтось збрехав. І ця компанія має отримати санкції», – розповіла Каленюк.

Водночас Каленюк повідомила, що представники міжнародних організацій висловили стурбованість щодо обрання нового генерального прокурора України.

«Представники на форумі, в тому числі керівник МВФ Крістін Лаґард — вони дуже стурбовані ситуацією зараз в Україні», — додала Каленюк.

Як відомо, у понеділок журналісти опублікували гігантський масив інформації про офшори, які належать людям у різних країнах, у тому числі і вищим чиновникам. Серед іншого, ці документи підтвердили причетність оточення президента України Петра Порошенка до скандальної офшорної компанії Intraco, яка, крім іншого, під час війни торгувала з «Газпромом».

З першої хвилі публікації цих документів стало відомо про наявність офшорних компанії у дружини Пєскова. Тоді він усе заперечував.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: