Україна та Польща підписали меморандум про будівництво автомагістралі через Карпати

Україна та Польща підписали меморандум про будівництво автомагістралі через Карпати
Церемонія підписання меморандуму відбулась у Перемишлі

Коридор через Карпати є мостом між Європою та Азією, вважає міністр інфраструктури України

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та міністр інфраструктури та будівництва Республіки Польща підписали меморандум про взаєморозуміння щодо подальшої співпраці в рамках проекту з будівництва міжнародної автомагістралі Via Carpatia.

Як повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, церемонія підписання відбулась сьогодні, 22 жовтня 2017 року, в місті Перемишль (Польща).

«Володимир Омелян та Анджей Адамчик також провели двосторонню зустріч, під час якої обговорили підготовку до будівництва двох нових транспортних коридорів: Via Carpatia та GO Highway, покращення залізничного сполучення між Україною і Польщею», - йдеться у повідомленні.

Володимир Омелян наголосив, що Via Carpatia - це важлива транспортна ініціатива, яка може стати новим надійним мостом між північною та південною Європою, а також допоможе інтеграції транспортних систем країн Східної Європи та Європейського Союзу.

«Коридор через Карпати також є мостом між Європою та Азією, він дозволяє використовувати транзитний потенціал Польщі, України та інших країн-партнерів. Саме тому розвиток транспортної інфраструктури має надзвичайно важливе значення для забезпечення сталого транспортного сполучення у напрямку від Європи до Азії через територію України та Польщі», - наголосив Омелян.

Нагадаємо, за підсумками зустрічі голова Верховної Ради Андрій Парубій анонсував будівництво євроколії Львів - Варшава протягом 2018 року, а також нових пунктів пропуску на кордоні з Польщею.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: