Україна в ООН закликала Росію звільнити Сущенка

Україна в ООН закликала Росію звільнити Сущенка
Роман Сущенко

Україна засудила жорстоке переслідування Росією українського журналіста Романа Сущенка в Москві

Українська делегація в ООН засудила незаконне ув'язнення журналіста Романа Сущенка в Росії та виступила із закликом про його негайне звільнення.

Про це заявив у п'ятницю на засіданні Четвертого комітету Генасамблеї ООН перший секретар постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

«Ми засуджуємо жорстоке переслідування Росією українського журналіста Романа Сущенка в Москві, який був кинутий за грати за сфабрикованими звинуваченнями. Ми вимагаємо від Росії негайного звільнення пана Сущенка», – наголосив Ніколенко.

Він також нагадав про переслідування та репресії російською владою інших журналістів, які виступають проти агресії РФ, у тому числі в окупованому Криму.

«Останній такий випадок трапився з кримським журналістом Миколою Семеною, який отримав у вересні умовний термін позбавлення волі на два з половиною роки та заборону на ведення журналістської діяльності протягом трьох років за сфабрикованими звинуваченнями», – додав дипломат.

Нагадаємо, 20 жовтня стало відомо, що Росія завершила слідство у справі Сущенка, яка складається з 10 томів.

25 вересня Московський міський суд, розглянувши клопотання слідчих ФСБ, продовжив арешт Сущенка ще на два місяці.

Як відомо, Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. Термін утримання Сущенка під вартою був подовжений до 30 вересня.

Форум видавців закликав творчу інтелігенцію підтримати незаконно ув’язнених у Росії українських журналістів, зокрема Романа Сущенка й Миколу Семену.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: